Съединените щати и Европейският съюз  проведоха ключови срещи по време

...
Съединените щати и Европейският съюз  проведоха ключови срещи по време
Коментари Харесай

Бизнесът в САЩ обвини Брюксел, че забавя технологичното развитие

Съединените щати и Европейският съюз  организираха основни срещи по време на Съвета по търговия и технологии, който стартира 29 септември, сряда. Те  договориха да задълбочат трансатлантическото си съдействие, с цел да подсилят веригите на доставки на чипове, да лимитират непазарните търговски практики на Китай и да подхващат по-единен метод за контролиране на огромните софтуерни компании, заяви Ройтерс.

Въпреки това към момента остават значими разлики в регулаторните подходи. САЩ не са съгласни със свръхрегулациите, които постанова Брюксел.

За някогашния основен изпълнителен шеф на Гугъл Ерик Шмид  съществува съответен риск Западът да остане трайно зад Китай, в случай че пречупи крилете на нововъведенията. Шмид уточни по-специално регулаторната стратегия на Европа, като твърди, че тя не взема поради икономическия напредък.

„ Този ​​ред на контролиране е рисков. Европейските софтуерни компании ще станат районни първенци по регулации. Те няма да ръководят световни платформи “, сподели Шмид на форума.

Словенският министър за цифрова промяна Марк Борис Андриянич призна, представен от EURACTIV, че Европа изостава от Съединени американски щати и Китай във връзка с икономическата динамичност и софтуерното развиване. Той обаче уточни напъните на Европейски Съюз като „ историческа опция освен да стане регулаторен водач на цифровата сцена, само че и да се утвърди като победител в международното съревнование по изкуствен интелект “.

Шмид не се съгласи с тази оценка. „ Струва ми се, че третата премия в надпреварата е да станеш регулатор. В моя свят първата и втората са единствените позиции, които имат значение “, добави той.

Ще има и последваща среща

Давайки началото на Съвета по търговия и технологии на Съединени американски щати и Европейски Съюз, представители на управляващите от двата континента дадоха обещание също по този начин да си сътрудничат в инспекцията на вложения в контрола на износа на чувствителни технологии и в развиването на изкуствения разсъдък.

В изказването не се показва Китай, само че се споделя: „ Заставаме дружно, с цел да продължим да пазиме нашия бизнес, консуматори и служащи от нелоялни търговски практики, по-специално тези от непазарни стопански системи, които подкопават международната система за търговия “.

Представители на Европейски Съюз настояват, че участниците в срещата не са разискали един от най-големите проблеми в трансатлантическата търговия – американските мита върху стоманата и алуминия, които провокираха ответни мита от Европейски Съюз върху американския бърбън и мотоциклетите.

Вв заключителното изказване не се показва период за осъществяване на идната среща на съвета, само че дипломати от Брюксел обявиха, че евентуално това ще се случи напролет на 2022 година в Европа.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР